آشنایی با انواع کمپرسور کولر گازی + ویژگی هر یک از آن ها

09904285001 - 09904285002 واحد فروش
آشنایی با انواع کمپرسور کولر گازی

قطعات مختلفی در عملکرد کولر گازی نقش دارند که مهم ترین آن ها، کمپرسور و یا همان موتور می باشد که در فصل تابستان در خنک سازی، در فصل زمستان در گرم کردن محیط نقش مستقیم را دارد که خود دارای مدل های مختلفی می باشد. با زیکو کالا، با انواع موتور کولر گازی آشنا شوید.

زیکو کالا
زیکو کالا

کمپرسور از اجزاء مهم کولر گازی محسوب می شود که در ادامه به نوع عملکرد آن، خواهیم پرداخت. کمپرسور کولر گازی همان موتور دستگاه است که نقش اصلی آن، خنک سازی و جریان هوای خنک در محیط است و باعث اجرای عملکرد دستگاه در زمستان و تابستان می شود. پیش از خرید کولر گازی، آشنا بودن با انواع کمپرسور اسپلیت به همراه مشخصات، مزایا و معایب هر یک، الزامی می باشد.

کمپرسور کولر گازی چیست؟

کمپرسور کولر گازی چیست؟

کمپرسور به همراه کندانسور در بیرون از محیط تهویه شونده، یعنی در یونیت خارجی دستگاه کولر گازی، نصب می‌شوند. کمپرسور وظیفه افزایش فشار و دما را بر عهده دارد. همچنین، وظیفه‌ی گردش مبرد (گاز) در مدار سیستم را نیز دارد. در واقع، کمپرسور، گاز کولر را از اواپراتور (یا تبخیر کننده) مکش و با متراکم کردن گاز، آنرا به سمت کندانسور (یا چگالنده) ارسال می‌کند. به طور کلی کمپرسور کولر گازی قطعه ای است که با فشرده کردن گازمبرد، باعث افزایش فشار گاز می شوند.

هرسال و یا 6 ماه یک بار نیاز است برای سالم نگه داشتن دستگاه، برای تعمیر و سرویس موتور دستگاه به نمایندگی کولر گازی مراجعه کرده و از خدممات پس از فروش، سرویس و تعمیرات کولر گازی بهره مند شوید.

انواع کمپرسور کولر گازی

  • کمپرسور کولر گازی پیستونی

کمپرسور پیستونی کولر گازی

عملیات لازم جهت کمپرس کردن گاز در کولر گازی توسط یک پیستون و سیلندر انجام می‌شود. این نوع کمپرسور کولر گازی عملیاتی مشابه سیستم احتراق خودرو دارد. البته در اینجا احتراقی ایجاد نمی شود. عملیات تراکم و انتقال گاز مبرد به این گونه است که با حرکت رفت و برگشت پیستون، مقداری از گاز مبرد به داخل سیلندر هدایت می‌شود و سپس پیستون به پایین حرکت کرده مبرد را متراکم می‌کند و با فشار زیاد به داخل سیستم کولر گازی می‌فرستد. این نوع کمپرسور، یکی از قدیمی ترین انواع موتور کولر گازی است که مورد استفاده قرار گرفته است و هنوز نیز کاربردهای خاص خود را دارد.

مزایای موتور پیستونی کولر گازی:

  1. قیمت مناسب آن نسبت به سایر موتورهای کولر گازی
  2. توانایی تحمل دمای بالا؛ به همین دلیل از این نوع کمپرسور در مناطق گرم استفاده می‌شود.
  3. کاربرد وسیع آنها در انواع صنایع
  4. این نوع کمپرسور کولر گازی، با انواع گازهای مبرد سازگاری دارد.
  5. وجود تعداد بالای تعمیرکار متخصص این نوع کمپرسور

معایب موتور پیستونی کولر گازی:

  1. مصرف بالا ی آن نیز از دیگر معایب موتور پیستونی کولر است.
  2. دارای راندمان و انرژی پایینتر نسب به سایر موتورها است.
  3. صدای زیاد آن: به صورت کلی، کولر گازی که کمپرسور پیستونی داشته باشد صدای زیادی تولید می‌کند، که البته انجام سرویس کولر گازی به صورت دوره ای، از صدای آن می‌کاهد.
  • کمپرسور کولر گازی مدل روتاری

کمپرسور کولر گازی مدل روتاری

کمپرسورهای روتاری، دستگاه‌هایی هستند که تمامی عملیات مکش مبرد و فشرده سازی آن را با استفاده از تیغه‌هایی انجام می‌دهند که به صورت دایره وار( 360 درجه )، در شیارهای خاص خود چرخش پیدا می‌کنند. نحوه کار این نوع از کمپرسور کولر گازی به این صورت است که گاز مبرد از طریق یک دریچه به داخل کمپرسور کولر گازی مکش می‌شود.

عملکرد کمپرسور روتاری چگونه است؟

زمانی که مبرد وارد فضای کمپرسور روتاری می‌شود، توسط تیغه‌هایی که با سرعت در حال چرخش هستند به سمت قسمت خروجی فرستاده شده و کمپرس می‌شوند. در واقع فشار ایجاد شده توسط هدایت پره یا تیغه‌ها، باعث فشرده شدن مبرد و انتقال با فشار بالا به سیستم می‌شود. با توجه به نوع ساختار کمپرسور روتاری کولر گازی، عملکرد آن در مناطق سردسیر و مرطوب بهتر است. در نتیجه بیشتر این نوع کولر گازی را در غرب و شمال ایران می‌یابیم. از این نوع کمپرسور با نام هایی مثل موتور خوشه ای، موتور موشکی و موتور دراز نیز یاد می‌شود.

مزایای موتور کولر گازی روتاری:

  1. صدای کمتر نسبت به کمپرسور پیستونی
  2. مصرف بهینه نسبت به موتور پیستونی
  3. راندمان بالاتر نسبت به موتور کولر گازی پیستونی

معایب کمپرسور کولر گازی روتاری:

  1. هزینه تعمیرات بیشتر، نسبت به کمپرسور پیستونی
  2. نسبت به سایر کمپرسورها، ظرفیت پایین تری دارد ( حدود 18 کیلو وات)
  • کمپرسور اسکرال کولر گازی

کمپرسور اسکرال

یکی از جدیدترین و به روز ترین انواع کمپرسور کولر گازی، نوع اسکرال است، که به آن، کمپرسور مارپیچی نیز می‌گویند. دو مارپیچ درون این نوع کمپرسور وجود دارد که بر خلاف یکدیگر حرکت می‌کنند و همین حرکت باعث فشرده شدن گاز کولر گازی می‌شود. در واقع یکی از کمپرسورها ثابت و دیگری حرکت می‌کند؛ اما نحوه قرارگیری به گونه ای است که یکی برخلاف دیگری حرکت می‌کند. این حرکت به گونه ای تعبیه شده است که هم مبرد را فشرده می‌کند و هم آن را به سمت خروجی هدایت می‌نماید.

عملکرد موتور اسکرال

دو مارپیچ درون این نوع کمپرسور وجود دارد که بر خلاف یکدیگر حرکت می‌کنند و همین حرکت باعث فشرده شدن گاز کولر گازی می‌شود. این مارپیچ حلزونی کمترین سر و صدا را ایجاد می‌کند، مصرف برق پایینی دارد و به صورت کلی راندمان بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد. از کمپرسور اسکرال بیشتر برای کولرهای گازی بزرگ و ظرفیت زیاد استفاده می‌شود.

مزایا کمپرسور اسکرال کولر گازی:

  1. عمر بالاتر  
  2. دارای صدا و لرزش کمتر نسبت به سایر کمپرسورها، به خصوص نوع پیستونی آن است.
  3. مصرف کمتر و بهینه انرژی (حدود 25 تا 30 درصد کمتر از کمپرسور پیستونی)
  4. ابعاد کوچکتری دارد و فضای کمتری را اشغال می‌کند.

معایب موتور کولر گازی اسکرال:

  1. قیمت بالا آن نسبت یه سایر مدل ها
  2. نصب تنها روی کولر گازی با ظرفیت بالا
  3. آسیب پذیری آن در صورت عدم سرویس و روغن کاری بیشتر است.

کمپرسور کولر گازی از لحاظ قدرت به چند دسته تقسیم می شود؟

  • کمپرسور کولر گازی T1 : از این نوع موتور کولر برای مناطق معتدل و نیمه معتدل، مثل شمال کشور استفاده می کنند و دارای قدرت خنک کنندگی کمتری است. این نوع کمپرسور در بازار به موتور سبک نیز معروف است.
  • کمپرسور کولر گازی T2 : از موتور T2 برای مناطق آب و هوایی خنک و سردسیر استفاده می‌شود، که در این مناطق بیشتر از حالت گرمایشی کولر گازی استفاده می‌شود.
  • کمپرسور کولر گازی T3 : از این نوع موتور، که قدرت خنک کنندگی بسیار زیادی دارد، برای مناطق گرمسیری مثل جنوب کشور استفاده می‌شود و به موتور سنگین معروف هستند.

نکات مهم انتخاب کمپرسور کولر گازی

موتور کولر گازی مناسب با یکی از سه کلاس آب و هوایی را انتخاب کنید. اگر در مناطق گرمسیر زندگی می‌کنید، کمپرسور کولر گازی مدل پیستونی بیشتر کاربرد دارد.

در مناطق سردسیر نیز استفاده از کولر گازی با کمپرسور روتاری توصیه می‌شود.

اگر بودجه ی کافی دارید، برای فضاهای بزرگ نیاز به کولر گازی داشته باشید، کولر گازی با کمپرسور اسکرال نیز گزینه مناسبی است.

چگونه قدرت کمپرسور کولر گازی را تشخیص دهیم؟

 

برای تشخیص مناسب ترین قدرت کمپرسور کولر گازی، از معیاری به اسم BTU  استفاده می کنند. در واقع این معیار نشان می دهد با توجه به فضا و مساحتی که دارید، نیازمند اسپلیت با چه ظرفیت و قدرتی هستید؛ و بعد از مشخص شدن آن، قادر به انتخاب و تشخیص مناسب ترین کمپرسور با قدرت مشخص هستید. هرچه عدد BTU بالاتر باشد، نشان دهنده بالاتر بودن میزان خنک کنندگی اسپلیت است.


  • انواع کمپرسور کولر گازی کدام اند؟

    کمپرسور پیستونی، کمپرسور روتاری (دوار)، کمپرسور مارپیچی (اسکرال) از انواع موتور کولر گازی می باشد.

  • کدام یک از کمپرسور های کولر گازی مناسب است؟

    پیشنهاد ما برای خرید کولر گازی متناسب با فضای بزرگ، انتخاب کمپرسور اسکرال می باشد.

  • کمپرسور کولر گازی چه عملکردی دارد؟

    کمپرسور کولر گازی قطعه ای است که با فشرده کردن گازمبرد، باعث افزایش فشار گاز و در نتیجه خنک سازی و جریان هوای خنک در محیط می شود.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید